top of page
  • Forfatters billedeFelix kischnick

Kender du shin-splints?

På dansk kaldes det skinnebensbetændelse. Det er ret typisk og almindeligt blandt løbere, især dem, der er ekstra ambitiøse. Pludselig opstår der kraftige, stikkende smerter foran på skinnebenet, som forværres, når man trykker på området. Og som den nysgerrige person, man er, ender man ofte med at gøre det.

shin-splints eller skinnebenbetændelse

Årsagen er simpel: Overbelastning. Det kan være på grund af fejlstilling af foden, dårlige sko eller bare for intens løbetræning. Det smertefulde område kan også være let hævet. Det kaldes periostitis, altså betændelse i knoglehinden.

Løsningen er lige så enkel: Hvile. Tag den med ro. Undgå løb i et par dage. Mange vælger at dyrke andre sportsgrene i mellemtiden.

Så hopper man på cyklen eller tager en svømmetur.

Hvis du synes, det er for kedeligt at vente, så læs denne mail fra en af mine kunder:


"Aminosyren Prolin (3 gram dagligt) har næsten fjernet mine shin-splints, som jeg fik på grund af overbelastning under løbetræning! Jeg håber, at jeg snart kan løbe hver dag igen som før.

Man savner det virkelig, når man ikke kan løbe i længere tid, det er som en afhængighed! En af de positive afhængigheder, som, når den bruges rigtigt, giver mange fordele!"


Nogle gange kommer man ikke videre med manuel behandling alene. Derfor må man ty til andre midler. I dette tilfælde var det prolin, der gjorde forskellen. En aminosyre. De drivkræfter, motorer bag vores gener. Aminosyrer, der gør liv og dermed også sundhed muligt.

Forresten, pas på: Shin-splints, altså betændelse i knoglehinden, er ikke andet end forstadiet til stressfrakturer. Altså små revner i for eksempel skinnebenet.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page